Alles wat je moet weten over Miele wijnklimaatkasten! - Keukenstudio Gouda
Keukenstudio Gouda

Alles wat je moet weten over Miele wijnklimaatkasten!

Ben jij een wijnliefhebber? Dan is een Miele wijnklimaatkast een echte must-have!

Alles Wat Je Moet Weten Over Miele Wijnklimaatkasten

Wat is een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast – ook wel wijnkast of klimaatkast genoemd – zorgt voor een optimale (bewaar)temperatuur van je wijnen door verschillende temperatuurzones. Deze zijn apart instelbaar, waardoor jouw wijncollectie onder optimale omstandigheden wordt bewaard.

Wijnklimaatkasten zijn er in verschillende formaten en verkrijgbaar als vrijstaande of inbouwvariant. Door de verschillende temperatuurzones kunnen maar liefst drie verschillende soorten wijn afzonderlijk en op de juiste temperatuur worden bewaard.

Alles Wat Je Moet Weten Over Miele Wijnklimaatkasten

Wat zijn de voordelen van een Miele wijnklimaatkast?

De kwaliteit van de wijn blijft optimaal door de trillingvrije compressor, waardoor er rustige bewaaromstandigheden ontstaan.
De glazen deuren van Miele wijnkoelkasten zijn gemaakt van getint UV-werend veiligheidsglas. Zo worden je waardevolle wijnen beschermd tegen UV-stralen.
Door gebruik van de FlexiFrames – telescopische plateaus – kunnen verschillende maten flessen stevig op het frame geplaatst worden. ​De afzonderlijke delen van het flessenrek kun je eenvoudig met één hand verplaatsen. Zo bewaar je jouw wijnflessen in de ideale positie.
De actieve koolstoffilter in de wijnkoelkasten van Miele voorkomt dat geuren op de wijnen worden overgedragen. Je wijn blijft altijd op geur en smaak.
De Dynacool-functie in een Miele wijnklimaatkast zorgt voor de beste bewaarcondities voor je wijn. Een ventilator laat de koude lucht circuleren – voor een gelijkmatige temperatuur en ideale luchtvochtigheid in de hele binnenruimte. De luchtvochtigheid van ca. 50% voorkomt bovendien dat de kurken uitdrogen.