Eigenaren gooien het roer van hun winkel in Gouda drastisch om.

Geen fietsen, maar keukens bij REP.26!
Geen fietsen, maar keukens verschijnen straks in de showroom van nu nog Rep.26. De fietsenzaak sluit na 27 jaar de deuren om een paar maanden later weer te openen als Keukenstudio Gouda. Want als je fietsen kunt verkopen, dan lukt dat ook met keukens, toch?


Eigenaren gooien het roer van hun winkel in Gouda drastisch om.


De stap van fietsenwinkel naar keukenzaak klinkt in eerste instantie nogal gewaagd. Voor eigenaar Rolf Cech is dat het niet. "Eerlijk gezegd houd ik zelf niet eens van fietsen, maar van het verkopen ervan weer wel", zegt Cech vanachter de balie in de winkel.

"Na 27 jaar wilde ik wel eens iets anders en een jaar geleden diende zich met de verkoop van een stuk van ons magazijn een kans aan." Het stel verkocht een deel van het pand voor een woningbouwplan.

De winkel aan de Nieuwehaven zou daarmee te klein worden. "Wilden we doorgaan, dan moesten we op zoek naar een andere locatie, maar daar hadden we eigenlijk niet zo’n trek in. Toen zijn we opties gaan afwegen."

Keukenontwerper
Zijn vrouw Annemiek Cech zag haar kans schoon. "Toen ik Rolf leerde kennen, had hij de fietsenwinkel al, daar ben ik toen ook ingerold. Maar eigenlijk ben ik keukenontwerper", legt Annemiek uit.

"Ik miste het ontwerpen en nu kwamen alle omstandigheden samen, waardoor we de stap naar keukenzaak konden maken. Zelf durfde ik dat nooit, ik ben geen ondernemer, maar Rolf weer wel." Rolf: "We draaien de rollen nu om." Annemiek lacht: "Ik word voor de grap al directeur genoemd."

Of Rolf nu keukens of fietsen verkoopt, het maakt hem niet zo veel uit. "De retail en handel vind ik gewoon erg leuk vanwege het contact met de klanten. Dan maakt het niet uit wat je verkoopt. Vroeger verkocht ik kaas met mijn vader, toen werden het brommers, later fietsen en nu keukens."

Hectisch
In de fietsenwinkel rinkelt het belletje bij de deur continu. "Zeker in de zomer is het hier druk en hectisch. Dat is leuk, maar ik vind het jammer dat ik daardoor geen tijd heb om de klant even te vragen hoe het gaat."

Die tijd heeft het stel straks wel in hun keukenwinkel. "Daar kijk ik echt naar uit, je helpt mensen met een project. Het is toch een deel van hun huis dat je inricht”, zegt Annemiek. "We willen het klein en persoonlijk houden, klanten kunnen een afspraak maken. Ook ’s avonds, dan eventueel met een hapje en een drankje", vult Rolf aan.

Vieze handen
Annemiek kan niet wachten om weer te gaan ontwerpen. "Gelukkig verhuisden wij veel, dus heb ik vaak onze eigen keuken kunnen ontwerpen, maar dit is toch wel wat ik altijd wilde." Rolf: "Je gaat de vieze handen niet missen denk ik?"

Annemiek: "Het werk hier vond ik nooit erg om te doen, maar ik kijk wel echt uit naar onze keukenstudio. Als je een keuken koopt, heb je een heel andere insteek. Je komt voor iets moois voor je huis, waar je heel lang over na hebt gedacht." Rolf vult aan: "Een fiets koop je uit noodzaak, terwijl een keuken iets is wat je niet zomaar koopt."

Om haar kennis weer bij te spijkeren heeft Annemiek het afgelopen jaar verschillende trainingen gedaan. "Eigenlijk was ik zo weer bij, het is gewoon een lade die ik heropende."

Deze maand is er grote uitverkoop bij Rep.26. Eind augustus sluit de winkel. "Dan gaan we twee maanden verbouwen. Annemiek is nu al bezig met de kleurtjes enzo." Annemiek: "Je hoort het al, met ontwerpen heeft hij niet zo veel."

Medio november hopen de twee hun Keukenstudio Gouda te openen. Het begin is in ieder geval meteen goed. "We hebben nu al drie keukens verkocht", lacht Annemiek. Toch verdwijnt de naam van de fietsenzaak niet helemaal uit Gouda. "Een collega, Patrick, start Pet 26, waar je fietsen kunt laten repareren. De naam is een kleine verwijzing naar onze zaak."

Bron: AD


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Blog

Online keukenplanner

Ontwerp zelf uw keuken via deze online keukenplanner van onze leverancier

Tijdelijke werkwijze Keukenstudio Gouda

Wij zijn geopend!

Sneak preview: Keukenstudio Gouda

In De Buurt Gouda 11-11-2020 Waar voorheen één van Gouda’s bekendste fietsenwinkels (Rep.26) gevestigd zat, vind je nu een luxe keukenzaak. Eigenaren Rolf en Annemiek Cech zijn toe aan een nieuw avontuur en openen woensdag 11 november op deze plek Keukenstudio Gouda.

Keukenstudio Gouda is geopend

Vanaf nu zijn wij geopend, kom kijken naar onze prachtige showroom

Verbouwing

De grote verbouwing is begonnen, over ruim 2 maanden hopen wij hier onze nieuwe winkel te openen. Update: november 2020 is onze nieuwe winkel geopend, zoek de verschillen op de foto :)

Nieuwe bus

Onze nieuwe bus is klaar!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  Gesloten *
Woensdag:  10.00 - 16.00 uur *
Donderdag:  10.00 - 16.00 uur *
Vrijdag:  10.00 - 16.00 uur *
Zaterdag:  10.00 - 16.00 uur *
Zondag:  Gesloten
 
* buiten openingstijden op afspraak mogelijk (ook 's avonds)


Facebook


Maak een afspraak